Mulighederne for guidede rundvisninger i Siena og provinsen er uendelige. Der er noget for enhver smag og uanset om man er interessede i historien, kulturen, kunsten, gastronomien eller ønologien, er det muligt at skræddersy en tur, så den passer lige netop til jeres ønsker og behov.

Følgende er blot et eksempel på en af mange ture jeg tilbyder og kan betragtes som den perfekte introduktion til Siena og omegn.

Klassisk byrundtur i Siena

Vores byvandring starter med en historisk introduktion af Siena fra et panoramisk udsigtspunkt, hvorfra vi kan beundre byens tre bakker.

Siena opnåede en vigtig status i middelalderen takket være dens omfattende finansverden og dens strategiske beliggenhed på Frankervejen.

Disse faktorer var med til at skabe en livlig og rig handelsby, som de flotte historiske monumenter vidner om i dag. Vores tur bringer os igennem de hyggelige middelalderstræder med stop ved en af de 17 contrada’er (bykvarterer) som det historiske centrum er opdelt i.

Disse 17 bykvarterer er utrolig vigtige for forståelsen af Siena og det berømte hestevæddeløb, il Palio.

Efter vores contrada besøg går turen videre forbi dåbskapellet og domkirken inden sidste stop, som er den politiske og folkelige kerne i byen, Piazza del Campo; den verdensberømte muslingeskalsformede plads.

På Piazza del Campo befinder sig Palazzo Pubblico. Det smukke gotiske rådhus der har inspireret mangen et bygningsværk siden hen.

Piazza del Campo, Torre del Mangia og Fonte Gaia, bliver selvfølgelig også omtalte inden turen afsluttes med en fortælling om Palio’en, som netop finder sted på Piazza del Campo.

På dette tidspunkt er tiden inde til en velfortjent kaffe, en lækker frokost eller måske et glas vin santo med cantuccini (mandelkager) til.

Byrundturen tager cirka 2-3 timer ialt og prisen for en klassisk sightseeing tour for grupper er: Euro 150,00 .

For info og forespørgsler vedrørende guidede udflugter i Siena send mig en mail : camillapedersen@virgilio.it