Alt hvad hjertet begærer i Siena provinsen

Siena provinsen ligger i det sydlige Toscana og er et absolut must under et besøg til den toscanske region. De smukke middelalderbyer, naturskønne Val d’Orcia og ikke mindst vindistrikterne med de verdensberømte vine Chianti Classico, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano.

Kig indenfor og oplev hvad Siena provinsen har at byde på…

San Gimignano

San Gimignano er en af de smukkeste og bedst bevarede middelalderbyer i Italien og har siden 1990 været en del af Unesco’s kulturarv. Med sin majestætiske beliggenhed på en bakketop i Val d’Elsa området, kan man skimte de mange middelaldertårne langvejs fra. Et imponerende syn.

Denne smukke middelalderby byder på hyggelige stræder, middelalder arkitektur fra 1100-1300 tallet (heriblandt de berømte tårne), adskillige smukke kirker som La Collegiata og Sant’Agostino og ikke mindst Palazzo del Popolo, rådhuset med det imponerende tårn Torre Grossa.

Turismen er i dag den største indtægtskilde for byen, men bakkerne omkring San Gimignano spiller også en vigtig rolle i den lokale økonomi, da det er her den berømte hvidvin, Vernaccia di San Gimignano, bliver fremstillet.

For guidede byrundture i San Gimignano send mig en mail: camillapedersen@virgilio.it

Val d’Orcia – Montalcino, Pienza og Montepulciano

Montalcino, Pienza og Montepulciano ligger i den smukke Val d’Orcia dal, kendt i hele verden for sin skønhed, natur og harmoni. I Montalcino og Montepulciano produceres nogle af de bedste toscanske vine Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano, så en tur på disse kanter vil ikke være fuldendt uden et besøg på en vingård (eller to!) Begge middelalderbyer byder på hyggelige gader og stræder, lokale kunstnere, gode restauranter og en afslappet atmosfære så sørg for at give jer selv god tid hvert enkelt sted.

I Val d’Orcia ligger også Pienza, den perfekte renaissance by. Pienza, eller Corsignano som byen oprindeligt hed, blev skabt under Pave Pius d. II og dens harmoniske beliggenhed, flotte monumenter og paladser gør byen til en ægte perle. Og når man nu stopper i byen til frokost skal man ikke glemme at smage den lækre pecorino di Pienza (fåreost) – byens stolthed.

For info og forespørgsler vedrørende guidede udflugter til Val d’Orcia egnen send mig en mail: camillapedersen@virgilio.it

Camilla B Pedersen

Autoriseret guide i Siena og Siena provinsen

Email: camillapedersen@virgilio.it

Tlf: +39 3493566179